ما در بسته استعدادیابی و ارزیابی بالینی و تشخیصی بزرگسال تلاش کردهایم با اندازهگیری تواناییهای اساسی و پایه ذهنی؛ گزارشهای تفصیلی و دقیق و از عملکرد بالینی و تشخیصی بزرگسال ارائه دهیم. کارکردهای مورد ارزیابی نه تنها میتوانند پیشبینی کننده موفقیت افراد در حوزههای مختلف باشند بلکه با عملکرد در زندگی روزمره نیز گره خورده است. هر گزارش شخصیسازی میشود و علاوه بر استعداد سنجی؛ کلاسهای مهارتی متناسب و تمریناتی برای بهبود نقاط ضعف پیشنهاد میشود.
۲۱۶
تعداد انجام
۰ سوال
تعداد سوالات
همه سنین
رده سنی
۵ دقیقه
زمان تقریبی
۴٫۷۲۷
تعداد نظرات
۴.۵
امتیاز
تمامی انسانها حداقل یکبار در طول زندگی با بهانههای مختلف از قبیل بیحوصلگی، حواسپرتی، شروع از روز، هفته یا سال بعد و … وظایف و تکالیف محول شده خود را به زمانهایی دیگر موکول کردهاند که چنین کارهایی به دلیل تکرار چندباره اغلب بهندرت به سرانجام میرسند. اهمالکاری (Procrastinare) باعث به تعویق انداختن کارهای ضروری و موکول آنها به زمانی خارج از وقت تعیین شده می گردد. به بیان دیگر، شخص با آگاهی از این موضوع که باید کار یا تکلیفی را طبق برنامه در زمان مشخص و معلوم انجام دهد؛ با بهانهتراشی و خودفریبی در انجام آن کار تأخیر میورزد. این اتفاق با پیامدهایی ناخوشایند برای توسعه فردی و حرفهای انسانها همراه است که متأسفانه روند روبهرشد آن را نیز در جوامع امروزی شاهد هستیم. تست اهمالکاری تاکمن (Tuckman Procrastination Scale)، ابزاری معتبر برای اندازهگیری سطوح مختلف اهمالکاری است.
افراد اهمالکار از روی یک عادت آموخته شده و بهصورت مداوم به دنبال توجیه و بهانهتراشی برای بهموقع انجام ندادن وظایف و تکالیف خود هستند و خصوصیات اخلاقی خاصی همچون ترجیح لذت شخصی، کمارزش شمردن اخلاق کاری و... را میتوان برای این دسته از افراد برشمرد. اندازهگیری شدت و سطح اهمالکاری با مقیاس تاکمن از سادهترین روشهای تشخیصی در علم روانشناسی است که برای حذف موانع موفقیت و توسعه فردی به کار گرفته میشود. تست اهمالکاری تاکمن یا بهاختصار (TPS) به صورت پرسشنامهای دو نسخهای با 16 و 35 سوال طراحی شده و برای گزینههای چهارگزینهای سوالاتش نیز از مقیاس لیکرت استفاده شده است.
شناسایی علائم و نشانههای اهمالکاری با توجه به صحت و درستی پاسخهای فرد آزموندهنده به راحتی از روی ویژگیهای رفتاری او با کمک قابلیتهای این تست امکانپذیر بوده و به بهترین شکل میتوان آنها را مدیریت و کنترل کرد. این نوع از آزمونهای شخصیت در مجموع برای سنجش میزان تمایل افراد به تأخیر، سرزنش رویدادها و انجام افراطی فعالیت در زمان نامناسب کاربرد دارد. همچنین بد نیست که بدانید؛ اخذ نمره بالا در این تست نشاندهنده سطح بالایی از تعلل و اهمالکاری فرد آزموندهنده در انجام امور زندگی شخصی و حرفهای خود است.
تست اهمالکاری تاکمن (TPS) توسط روانشناس سرشناس آمریکایی به نام بروس وین تاکمن (Bruce Wayne Tuckman) برای نخستینبار در سال 1991 میلادی طراحی شد. نسخه اولیه این تست بهمنظور سنجش میزان اهمالکاری دانشجویان دانشگاه تورنتو در سال 2001 میلادی مورد استفاده قرار گرفت که بعد از مشاهده نتایج عالی و ثمربخشش، بر استفاده از قابلیتهای آن در حوزههای مختلفی از زندگی شخصی و حرفهای تأکید شد. پرسشنامه استاندارد تاکمن برای سنجش تعلل و اهمالکاری از نظر روایی و اعتبار لازم برخوردار بوده و بنا بر گزارش شخص تاکمن، پایایی آن نیز بنا بر محاسبه ضریب آلفای کرونباخ معادل 86 درصد بهدستآمده است.
عوامل مؤثر بر اهمالکاری و تعلل افراد در خصوص انجام کارها به عنوان معیارهای در نظر گرفته شده برای طراحی سوالات این آزمون با توجه اجماع نظر 15 نفر از اساتید و خبرگان در قالب 20 عامل فرعی در سهطبقه فردی، سازمانی و محیطی مشخص گردید. همچنین لازم است که بدانید؛ ترجمه نسخه فارسی تست اهمالکاری تاکمن بهوسیله شخصی به نام محمد بیات مقدس در سال 1382 شمسی صورتگرفته که به لحاظ پایایی، نمره آن معادل 73 درصد است.
آزمون اهمالکاری تاکمن از جمله آزمونهای فردی شخصیتشناسی است که برای رده سنی بزرگسال بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. در یک دستهبندی کلی، بخش شاخصی از ویژگیهای تست اهمالکاری تاکمن را میتوان به صورت موارد ذیل بیان نمود:
بسیاری از جنبههای مختلف زندگی شخصی، اجتماعی و حرفهای انسانها تحتتأثیر پیامدهای منفی اهمالکاری قرار دارد. تست اهمالکاری تاکمن با سنجش سطح اهمالکاری در افراد بزرگسال مشخص میکند که چه عواملی در شکلگیری این بخش از شخصیت آنها تأثیرگذار بوده و در صورت وجود نشانههای از افسردگی، کمالطلبی بیش از حد و … با کمک و راهنماییهای یک مشاور یا روانشناس بتوانند برای بهبود این نوع اختلال روانی اقدام نمایند. به بیان دیگر، افراد با علائم و نشانههای اهمالکاری از طریق آزمون تاکمن، سطح مشکل خود را مورد ارزیابی قرار داده و به کنترل شخصیت خود میپردازند. انجام چنین کاری ضمن این که باعث آشنایی بیشتر با انواع راهکارهای درمانی مقید برای کنترل شخصیت افراد اهمالکار میشود؛ کیفیت زندگی شخصی و حرفهای آنها را نیز به شکلی مطلوب ارتقا خواهد داد. لازم به ذکر است؛ تأثیر نتایج این آزمون برای کنترل شخصیت درصورتیکه اهمالکاری تبدیل به یک عادت رفتاری برای افراد نشده باشد، بسیار بیشتر است.
خودشناسی از مهمترین مباحث علم روانشناسی و روانشناختی است که پرداختن به جنبههای مختلف و متعدد آن باعث بهبود عملکردهای رفتاری انسان در هر گروه سنی خواهد شد. در حقیقت، آگاهی کامل از ویژگیها و خصیصههای شکلدهنده شخصیت انسانی باعث شناسایی راحتتر نقاط ضعف و قوت هر یک از افراد جامعه شده و در مسیر دستیابی به اهداف، به آنها کمک شایانی میکند. اهمالکاری از جمله عادتهای رفتاری منفی در وجود برخی از انسانها بوده که در صورت تثبیت و بیتوجهی نسبت به رفع آن، کیفیت زندگی شخصی و روابط اجتماعی افراد در طولانیمدت با مشکلات اساسی مواجه خواهد شد. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد؛ آزمون تاکمن از جمله راهکارهای ممکن برای تشخیص این خصیصه تثبیت شده در وجود انسانهاست. برخی از مهمترین مزایا و کاربرد تست اهمالکاری تاکمن را میتوان در موارد ذیل خلاصه نمود:
نتایج تست اهمالکاری تاکمن با وجود مزایای بیشماری که برای کنترل شخصیت یک فرد از آن برخوردار است؛ معایب و محدودیتهایی را نیز همانند سایر آزمونهای روانشناسی با خود به همراه دارد. این نوع از آزمونهای روانشناسی تنها یکی از جنبههای شخصیتی افراد را بر اساس معیارهای تعیین شده مورد بررسی قرار میدهد. همچنین، طراحی سوالات تست تاکمن (TPS) بهگونهای است که میتوان آن را در دسته آزمونهای فردی شخصیتشناسی جای داد و بزرگسالان و یا افراد دارای سواد قادر به پاسخگویی سوالات چهارگزینهای آن هستند. تفسیر دقیق و کامل نتایج این آزمون نیز به دلیل گستردگی عوامل مؤثر در اهمالکاری و پیچیدگی شخصیت انسانها باید بهوسیله متخصصین و روانشناسان صورت بگیرد.
پرسشنامه تاکمن به طور گستردهای برای سنجش شدت تعلل ورزی و اهمالکاری افراد آزموندهنده در هر دو نسخه این تست از شیوه 4 درجهای طیف لیکرت به صورت (کاملاً مخالف (1) - مخالف (2) - موافق (3) - کاملاً موافق (4)) برای نمرهگذاری استفاده کرده است. در حقیقت، پاسخدهندگان باید به یکی از چهار گزینه (مطمئناً این چنین نیستم، این تمایل در من وجود ندارد، این تمایل در من وجود دارد، مطمئناً این چنین هستم) پاسخ دهند. مجموع نمرات هر یک از سوالات این آزمون مبنای محاسبه نمره نهایی فرد بوده و دامنه نمرات نسخه 16 سوالی آن بر حسب صحت پاسخها بین بازه 16 تا 64 متغیر است. هر چند که تفسیر دقیق و کاملتر نتایج این آزمون برای شناسایی عوامل روانی و محیطی مؤثر در اهمالکاری باید توسط متخصصین باتجربه و خبره صورت گیرد؛ اما تفسیری کلی از 3 دسته رنج نمرات تست اهمالکاری تاکمن برای شما خوانندگان عزیز در این بخش ارائه شده است:
نمره نهایی در این بازه نشاندهنده اهمالکاری بسیار پایین فرد در انجام تکالیف و وظایفش بوده و این نوع اختلال روانی باعث بروز هیچ مشکلی در زندگی شخصی و حرفهای او نخواهد شد. بنابراین، شخص بر اساس یک برنامه زمانی و مکانی مشخص میتواند به تمام کارهای خود در اسرع وقت رسیدگی کند.
نمره نهایی در این بازه نشاندهنده اهمالکاری متوسط فرد آزموندهنده برای انجام کارها و تکالیفش بوده و در صورت بیتوجهی به علائم و نشانههای آن باعث بروز مشکلاتی در زندگی شخصی و حرفهای او خواهد شد. بنابراین، شخص برای رسیدگی به امور خود در زمان مشخص باید هر چه سریعتر با کمک نتایج تست اهمالکاری تاکمن خود در جهت رفع و بهبود علل مؤثر در تعلل اقدام نمایند؛ هر چند که مشکل او حاد و بحرانی هم نباشد.
نمره بالا در تست اهمالکاری تاکمن به تعلل و اهمالکاری بسیار زیاد فرد بنا بر دلایل متعدد اشاره دارد. این سطح از اهمالکاری باعث بروز مشکلات جدی در زندگی شخصی و حرفهای این دسته از افراد جامعه شده و در روند کارهای آنها اختلال و بینظمی به وجود میآورد. بنابراین، با مشورت و راهنماییهای یک روانشناس لازم است که بهطورجدی برای شناسایی راهکارهای مناسب جهت درمان و بهبودی کامل خود اقدام نمود.
در این بخش از مقاله بر اساس نتایج تست اهمالکاری تاکمن سعی شده است که برخی از مهمترین راهکارهای موجود برای غلبه بر اهمالکاری در طولانیمدت را برای شما خوانندگان عزیز و محترم به اشتراک بگذاریم:
شاید به تعویق انداختن کارها در ظاهر آنچنان موضوع مهم و قابلتوجهی به نظر نرسد؛ اما زمانی که این اتفاق به یک عادت رفتاری تثبیت شده برای تمام افراد تبدیل شود، باید نگران پیامدها و عواقب منفی حاصل از آن در زمینههای مختلف زندگی شخصی، تحصیلی و شغلی بود. به طور مثال، فرض کنید به عنوان کارمند یک شرکت باید پروژهای را در روز و ساعتی مشخص به کارفرمای خود تحویل دهید؛ اما زمان انجام آن را به صورت مکرر و با بهانههای مختلف، به لحظات آخر موکول میکنید.
چنین تصمیم نسنجیدهای با توجه به حجم پروژه و هدررفت زمان ممکن است فشار روانی بسیار زیادی به شخص متحمل کند و در صورت عدم اتمام و یا پایینبودن کیفیت پروژه باعث سرزنش و یا اخراج او از محیط کار گردد. اهمالکاری نهتنها جنبههای مختلف زندگی انسان را تحتتأثیر قرار میدهد؛ بلکه بسیاری از فرصتهای پیش روی او برای دستیابی به موفقیت را نیز از بین میبرد. تست اهمالکاری تاکمن از کاربردیترین ابزارهای موجود برای سنجش سطح اهمالکاری افراد برای رسیدگی به امور شخصی، تحصیلی و شغلی خود بوده و با توجه به نتایج آزمون میتوان علل و راهکارهای بهبود این خصیصه رفتاری را در هر فرد تشخیص داد.
تمامی انسانها حداقل یکبار در طول زندگی با بهانههای مختلف از قبیل بیحوصلگی، حواسپرتی، شروع از روز، هفته یا سال بعد و … وظایف و تکالیف محول شده خود را به زمانهایی دیگر موکول کردهاند که چنین کارهایی به دلیل تکرار چندباره اغلب بهندرت به سرانجام میرسند. اهمالکاری (Procrastinare) باعث به تعویق انداختن کارهای ضروری و موکول آنها به زمانی خارج از وقت تعیین شده می گردد. به بیان دیگر، شخص با آگاهی از این موضوع که باید کار یا تکلیفی را طبق برنامه در زمان مشخص و معلوم انجام دهد؛ با بهانهتراشی و خودفریبی در انجام آن کار تأخیر میورزد. این اتفاق با پیامدهایی ناخوشایند برای توسعه فردی و حرفهای انسانها همراه است که متأسفانه روند روبهرشد آن را نیز در جوامع امروزی شاهد هستیم. تست اهمالکاری تاکمن (Tuckman Procrastination Scale)، ابزاری معتبر برای اندازهگیری سطوح مختلف اهمالکاری است.
افراد اهمالکار از روی یک عادت آموخته شده و بهصورت مداوم به دنبال توجیه و بهانهتراشی برای بهموقع انجام ندادن وظایف و تکالیف خود هستند و خصوصیات اخلاقی خاصی همچون ترجیح لذت شخصی، کمارزش شمردن اخلاق کاری و... را میتوان برای این دسته از افراد برشمرد. اندازهگیری شدت و سطح اهمالکاری با مقیاس تاکمن از سادهترین روشهای تشخیصی در علم روانشناسی است که برای حذف موانع موفقیت و توسعه فردی به کار گرفته میشود. تست اهمالکاری تاکمن یا بهاختصار (TPS) به صورت پرسشنامهای دو نسخهای با 16 و 35 سوال طراحی شده و برای گزینههای چهارگزینهای سوالاتش نیز از مقیاس لیکرت استفاده شده است.
شناسایی علائم و نشانههای اهمالکاری با توجه به صحت و درستی پاسخهای فرد آزموندهنده به راحتی از روی ویژگیهای رفتاری او با کمک قابلیتهای این تست امکانپذیر بوده و به بهترین شکل میتوان آنها را مدیریت و کنترل کرد. این نوع از آزمونهای شخصیت در مجموع برای سنجش میزان تمایل افراد به تأخیر، سرزنش رویدادها و انجام افراطی فعالیت در زمان نامناسب کاربرد دارد. همچنین بد نیست که بدانید؛ اخذ نمره بالا در این تست نشاندهنده سطح بالایی از تعلل و اهمالکاری فرد آزموندهنده در انجام امور زندگی شخصی و حرفهای خود است.
تست اهمالکاری تاکمن (TPS) توسط روانشناس سرشناس آمریکایی به نام بروس وین تاکمن (Bruce Wayne Tuckman) برای نخستینبار در سال 1991 میلادی طراحی شد. نسخه اولیه این تست بهمنظور سنجش میزان اهمالکاری دانشجویان دانشگاه تورنتو در سال 2001 میلادی مورد استفاده قرار گرفت که بعد از مشاهده نتایج عالی و ثمربخشش، بر استفاده از قابلیتهای آن در حوزههای مختلفی از زندگی شخصی و حرفهای تأکید شد. پرسشنامه استاندارد تاکمن برای سنجش تعلل و اهمالکاری از نظر روایی و اعتبار لازم برخوردار بوده و بنا بر گزارش شخص تاکمن، پایایی آن نیز بنا بر محاسبه ضریب آلفای کرونباخ معادل 86 درصد بهدستآمده است.
عوامل مؤثر بر اهمالکاری و تعلل افراد در خصوص انجام کارها به عنوان معیارهای در نظر گرفته شده برای طراحی سوالات این آزمون با توجه اجماع نظر 15 نفر از اساتید و خبرگان در قالب 20 عامل فرعی در سهطبقه فردی، سازمانی و محیطی مشخص گردید. همچنین لازم است که بدانید؛ ترجمه نسخه فارسی تست اهمالکاری تاکمن بهوسیله شخصی به نام محمد بیات مقدس در سال 1382 شمسی صورتگرفته که به لحاظ پایایی، نمره آن معادل 73 درصد است.
آزمون اهمالکاری تاکمن از جمله آزمونهای فردی شخصیتشناسی است که برای رده سنی بزرگسال بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. در یک دستهبندی کلی، بخش شاخصی از ویژگیهای تست اهمالکاری تاکمن را میتوان به صورت موارد ذیل بیان نمود:
بسیاری از جنبههای مختلف زندگی شخصی، اجتماعی و حرفهای انسانها تحتتأثیر پیامدهای منفی اهمالکاری قرار دارد. تست اهمالکاری تاکمن با سنجش سطح اهمالکاری در افراد بزرگسال مشخص میکند که چه عواملی در شکلگیری این بخش از شخصیت آنها تأثیرگذار بوده و در صورت وجود نشانههای از افسردگی، کمالطلبی بیش از حد و … با کمک و راهنماییهای یک مشاور یا روانشناس بتوانند برای بهبود این نوع اختلال روانی اقدام نمایند. به بیان دیگر، افراد با علائم و نشانههای اهمالکاری از طریق آزمون تاکمن، سطح مشکل خود را مورد ارزیابی قرار داده و به کنترل شخصیت خود میپردازند. انجام چنین کاری ضمن این که باعث آشنایی بیشتر با انواع راهکارهای درمانی مقید برای کنترل شخصیت افراد اهمالکار میشود؛ کیفیت زندگی شخصی و حرفهای آنها را نیز به شکلی مطلوب ارتقا خواهد داد. لازم به ذکر است؛ تأثیر نتایج این آزمون برای کنترل شخصیت درصورتیکه اهمالکاری تبدیل به یک عادت رفتاری برای افراد نشده باشد، بسیار بیشتر است.
خودشناسی از مهمترین مباحث علم روانشناسی و روانشناختی است که پرداختن به جنبههای مختلف و متعدد آن باعث بهبود عملکردهای رفتاری انسان در هر گروه سنی خواهد شد. در حقیقت، آگاهی کامل از ویژگیها و خصیصههای شکلدهنده شخصیت انسانی باعث شناسایی راحتتر نقاط ضعف و قوت هر یک از افراد جامعه شده و در مسیر دستیابی به اهداف، به آنها کمک شایانی میکند. اهمالکاری از جمله عادتهای رفتاری منفی در وجود برخی از انسانها بوده که در صورت تثبیت و بیتوجهی نسبت به رفع آن، کیفیت زندگی شخصی و روابط اجتماعی افراد در طولانیمدت با مشکلات اساسی مواجه خواهد شد. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد؛ آزمون تاکمن از جمله راهکارهای ممکن برای تشخیص این خصیصه تثبیت شده در وجود انسانهاست. برخی از مهمترین مزایا و کاربرد تست اهمالکاری تاکمن را میتوان در موارد ذیل خلاصه نمود:
نتایج تست اهمالکاری تاکمن با وجود مزایای بیشماری که برای کنترل شخصیت یک فرد از آن برخوردار است؛ معایب و محدودیتهایی را نیز همانند سایر آزمونهای روانشناسی با خود به همراه دارد. این نوع از آزمونهای روانشناسی تنها یکی از جنبههای شخصیتی افراد را بر اساس معیارهای تعیین شده مورد بررسی قرار میدهد. همچنین، طراحی سوالات تست تاکمن (TPS) بهگونهای است که میتوان آن را در دسته آزمونهای فردی شخصیتشناسی جای داد و بزرگسالان و یا افراد دارای سواد قادر به پاسخگویی سوالات چهارگزینهای آن هستند. تفسیر دقیق و کامل نتایج این آزمون نیز به دلیل گستردگی عوامل مؤثر در اهمالکاری و پیچیدگی شخصیت انسانها باید بهوسیله متخصصین و روانشناسان صورت بگیرد.
پرسشنامه تاکمن به طور گستردهای برای سنجش شدت تعلل ورزی و اهمالکاری افراد آزموندهنده در هر دو نسخه این تست از شیوه 4 درجهای طیف لیکرت به صورت (کاملاً مخالف (1) - مخالف (2) - موافق (3) - کاملاً موافق (4)) برای نمرهگذاری استفاده کرده است. در حقیقت، پاسخدهندگان باید به یکی از چهار گزینه (مطمئناً این چنین نیستم، این تمایل در من وجود ندارد، این تمایل در من وجود دارد، مطمئناً این چنین هستم) پاسخ دهند. مجموع نمرات هر یک از سوالات این آزمون مبنای محاسبه نمره نهایی فرد بوده و دامنه نمرات نسخه 16 سوالی آن بر حسب صحت پاسخها بین بازه 16 تا 64 متغیر است. هر چند که تفسیر دقیق و کاملتر نتایج این آزمون برای شناسایی عوامل روانی و محیطی مؤثر در اهمالکاری باید توسط متخصصین باتجربه و خبره صورت گیرد؛ اما تفسیری کلی از 3 دسته رنج نمرات تست اهمالکاری تاکمن برای شما خوانندگان عزیز در این بخش ارائه شده است:
نمره نهایی در این بازه نشاندهنده اهمالکاری بسیار پایین فرد در انجام تکالیف و وظایفش بوده و این نوع اختلال روانی باعث بروز هیچ مشکلی در زندگی شخصی و حرفهای او نخواهد شد. بنابراین، شخص بر اساس یک برنامه زمانی و مکانی مشخص میتواند به تمام کارهای خود در اسرع وقت رسیدگی کند.
نمره نهایی در این بازه نشاندهنده اهمالکاری متوسط فرد آزموندهنده برای انجام کارها و تکالیفش بوده و در صورت بیتوجهی به علائم و نشانههای آن باعث بروز مشکلاتی در زندگی شخصی و حرفهای او خواهد شد. بنابراین، شخص برای رسیدگی به امور خود در زمان مشخص باید هر چه سریعتر با کمک نتایج تست اهمالکاری تاکمن خود در جهت رفع و بهبود علل مؤثر در تعلل اقدام نمایند؛ هر چند که مشکل او حاد و بحرانی هم نباشد.
نمره بالا در تست اهمالکاری تاکمن به تعلل و اهمالکاری بسیار زیاد فرد بنا بر دلایل متعدد اشاره دارد. این سطح از اهمالکاری باعث بروز مشکلات جدی در زندگی شخصی و حرفهای این دسته از افراد جامعه شده و در روند کارهای آنها اختلال و بینظمی به وجود میآورد. بنابراین، با مشورت و راهنماییهای یک روانشناس لازم است که بهطورجدی برای شناسایی راهکارهای مناسب جهت درمان و بهبودی کامل خود اقدام نمود.
در این بخش از مقاله بر اساس نتایج تست اهمالکاری تاکمن سعی شده است که برخی از مهمترین راهکارهای موجود برای غلبه بر اهمالکاری در طولانیمدت را برای شما خوانندگان عزیز و محترم به اشتراک بگذاریم:
شاید به تعویق انداختن کارها در ظاهر آنچنان موضوع مهم و قابلتوجهی به نظر نرسد؛ اما زمانی که این اتفاق به یک عادت رفتاری تثبیت شده برای تمام افراد تبدیل شود، باید نگران پیامدها و عواقب منفی حاصل از آن در زمینههای مختلف زندگی شخصی، تحصیلی و شغلی بود. به طور مثال، فرض کنید به عنوان کارمند یک شرکت باید پروژهای را در روز و ساعتی مشخص به کارفرمای خود تحویل دهید؛ اما زمان انجام آن را به صورت مکرر و با بهانههای مختلف، به لحظات آخر موکول میکنید.
چنین تصمیم نسنجیدهای با توجه به حجم پروژه و هدررفت زمان ممکن است فشار روانی بسیار زیادی به شخص متحمل کند و در صورت عدم اتمام و یا پایینبودن کیفیت پروژه باعث سرزنش و یا اخراج او از محیط کار گردد. اهمالکاری نهتنها جنبههای مختلف زندگی انسان را تحتتأثیر قرار میدهد؛ بلکه بسیاری از فرصتهای پیش روی او برای دستیابی به موفقیت را نیز از بین میبرد. تست اهمالکاری تاکمن از کاربردیترین ابزارهای موجود برای سنجش سطح اهمالکاری افراد برای رسیدگی به امور شخصی، تحصیلی و شغلی خود بوده و با توجه به نتایج آزمون میتوان علل و راهکارهای بهبود این خصیصه رفتاری را در هر فرد تشخیص داد.