nikaro-logo
سنجش و ارزیابی فردیarrow
سنجش و ارزیابی گروهیarrow
آزمون های شناختیarrow
پرسشنامه های روانشناسیarrow
nikaro Type Logo

تست MBTI بزرگسال

ما در بسته استعدادیابی و ارزیابی شخصیت تلاش کرده‌ایم با اندازه‌گیری توانایی‌های اساسی و پایه ذهنی؛ گزارش‌های تفصیلی و دقیق و از عملکرد شخصیت ارائه دهیم. کارکردهای مورد ارزیابی نه تنها می‌توانند پیش‌بینی کننده موفقیت افراد در حوزه‌های مختلف باشند بلکه با عملکرد در زندگی روزمره نیز گره خورده‌ است. هر گزارش شخصی‌سازی می‌شود و علاوه بر استعداد سنجی؛ کلاس‌های مهارتی متناسب و تمریناتی برای بهبود نقاط ضعف پیشنهاد می‌شود.

تست MBTI بزرگسال

icon

۰

تعداد انجام

icon

۰ سوال

تعداد سوالات

icon

همه سنین

رده سنی

icon

۱۵ دقیقه

زمان تقریبی

icon

۴٫۷۲۷

تعداد نظرات

icon

۴.۵

امتیاز

توضیحات
اعتبار تست
مزایای شرکت
نظرات کاربران
سوالات متداول
گزارش تغییرات

تست MBTI بزرگسال

معرفی تست MBTI

تست MBTI یکی از تست های شخصیت شناسی است که توسط ایزابل مایرز و کاترین بریگز طراحی شده است. این تست بر اساس نظریات یونگ در مورد شخصیت و برخی تحقیقات حوزه شخصیت شناسی طراحی شده و یکی از معتبرترین و بهترین تست های روان سنجی است که در حوزه های مختلف روانشناختی از جمله خودشناسی و ارتقاء توانمندی روانی، استعدادیابی، مشاوره شغلی و انتخاب شغل مناسب، مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته،  مشاوره خانواده و مشکلات بین فردی، مشاوره عشق و ازدواج،  پژوهش ها و مطالعات علمی کاربرد دارد.

آزمون MBTI چگونه ابداع شد؟

این پرسشنامه ریشه در اوایل قرن بیستم دارد. به عبارت دیگر، در بحبوحه جنگ جهانی دوم این ایده مطرح شد که افراد باید در کار خود به بالاترین سرعت و بهره وری برسند. در این میان دو مشکل وجود داشت که ایزابل بریگز مایرز باید آنها را حل می کرد. اول اینکه در واگذاری کارها به افراد تبعیض وجود داشت و دومین مشکل این بود که بعضی افراد بخاطر میهن پرستی کاری را قبول کرده بودند و ممکن بود از پس آن کار بر نیایند. مایرز به عنوان یک روانشناس معتقد بود که اگر افراد خود و دیگران را بهتر بشناسند، بسیاری از تبعیضات و اشتباهات در استخدام ها حل خواهد شد.  بدین ترتیب، با استفاده از نظریه‌های کارل گوستاو یونگ (روان‌پزشک سوئیسی) و به کمک مادر خود (کاترین کوک بریگز) و برخی دیگر تست مایرز بریگز را طراحی و اجرا کرد. شیوه امروزی تست MBTI برای اولین بار 1962 ارائه شد.

ویژگی‌های پرسشنامه MBTI

آزمون MBTI به چهار بعد اصلی شخصیت توجه دارد و افراد را در 16 تیپ شخصیتی مختلف دسته‌بندی می‌کند. در این آزمون، ابتدا 4 جنبه از شخصیت با توجه به پاسخ به سوالات مورد ارزیابی قرار می گیرد. برخی ویژگی های پرسشنامه MBTI که ابعاد شخصیتی انسان توجه دارند، عبارتند از:

- برون‌گرایی (E) و درون‌گرایی (I): نحوه تعامل فرد با دنیای بیرون و درون

برون‌گرایی و درون‌گرایی، اولین بار توسط یونگ در تئوری انواع شخصیت بررسی شد. یونگ از این اصطلاحات، به‌عنوان روشی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطرف‌شان استفاده کرد. این جنبه از تست MBTI مشخص کننده منبع انرژی افراد از دنیای اطرافشان است و چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیا را نشان می دهد.

  • برونگرا: این افراد “بیرونی” هستند و تمایل به عمل گرا بودن دارند، از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و بعد از گذراندن وقت با دیگران احساس انرژی می کنند.
  • درونگرا: این افراد متمایل به سمت “درون“ هستند و تمایل دارند که به فکر کردن بپردازند. از تعامل های اجتماعی عمیق و معنادار لذت ببرند.

البته همه ما تا حدودی برون گرایی و درون گرایی را در صحنه زندگی به نمایش می گذاریم، اما در بیشتر ما یک جنبه غالب بوده و یا اولویت بیشتری دارد.

- حسی (S) و شهودی (N): نحوه جمع‌آوری اطلاعات

این جنبه از تست MBTI انواع اطلاعاتی که افراد بیشتر متوجه می شوند، دریافت می کنند و به خاطر می سپارند را مشخص می کند. می توان گفت این بخش مشخص می کند چگونه افراد اطلاعات خود را از محیط جمع آوری می کنند.

  • شهودی: کسانی که “شهود” را ترجیح می دهند، بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر درباره مسائل و جنبه های انتزاعی لذت می برند.
  • حسی: افرادی که “حسی” هستند توجه زیادی به واقعیت دارند، به ویژه به آنچه می توانند از حواس پنجگانه خود درک نمایند. آنها تمایل دارند که روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز کنند و از تجربه عینی لذت ببرند.

- فکری (T) و احساسی (F): نحوه تصمیم‌گیری

این بخش به نحوه تصمیم گیری افراد براساس اطلاعاتی که از عملکردهای حسی یا شهودشان جمع آوری می شود، متمرکز شده است.

  • منطقی: افرادی که “تفکر” را ترجیح می دهند، بیشتر بر واقعیت ها و داده های عینی تأکید می کنند. آنها هنگام تصمیم گیری گزینه های سازگار، منطقی و غیر فردی را در نظر می گیرند.
  • احساسی: کسانی که سبک “احساسی” دارند، در تصمیم گیری به هنگام رسیدن به نتیجه به احتمال زیاد افراد و احساسات را در نظر می گیرند.

- قضاوتی (J) و ادراکی (P): نحوه سازماندهی زندگی

این جنبه از تست MBTI مشخص می کند که چگونه فرد اقدام می نماید میکند و شامل چگونگی تمایل مردم به مقابله با جهان است. در واقع این مورد بیشتر به سبک زندگی افراد اشاره دارد.

  •  قضاوتی: کسانی که به سمت “قضاوت” تمایل دارند، ساختار و تصمیمات محکم را ترجیح می دهند. آن ها منظم بوده و ساختار و چارچوب را ترجیح می دهند.
  • ادراکی: افرادی که بر اساس “ادراک” عمل می کنند، بازتر، انعطاف پذیر و سازگار تر هستند. این دو گرایش با مقیاسهای دیگر تعامل دارند.

 افراد با توجه به میزان نمراتی که از این 8 ویژگی کسب می کنند، در یکی از 16 تیپ شخصیتی قرار می گیرند. 

تیپ های شخصیتی تست اصلی MBTI

 تست MBTI اینگونه است که پس از سنجش نمرات فرد در چهار جفت صفت، می توان نوع شخصیت را با یک کد چهار حرفی نشان داد. در این صورت ۱۶ حالت شخصیتی ایجاد می شود که در شکل زیر هر کدام مشخص شده اند:  

تست MBTI

1- تیپ شخصیتی ENFJ

تیپ شخصیتی ENFJ بین 16 شخصیت، افرادی کاریزماتیک و کارآفرین هستند. ENFJ ها معمولاً به رویاهای خود اعتقاد دارند و خود را به عنوان یار و یاور می بینند. آنها تصاویر کلان را می بینند. آنها تمرکز شان گسترده است. برخی می توانند تعداد شگفت انگیزی مسئولیت  یا پروژه را به طور همزمان به نتیجه برسانند.

تیپ شخصیتی ENFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

 E= به معنای برونگرا

 N= به معنای شهودی

 F= به معنای احساسی

 j= به معنای قضاوتگر

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ENFJ در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی، ارتباطات، آموزش و تجارت قرار می گیرند.

2- تیپ شخصیتی  ESFJ

تیپ شخصیتی ESFJ عملگرا بوده و این ویژگی به آنها کمک می کند راه حل های خوبی برای مسائل مردم پیدا کنند. آنها در انجام کمک به دیگران سخت تلاش خواهند کرد زیرا به طور طبیعی به نیازهای اطرافیان خود معطوف هستند. آنها از بودن در گروه ها و احساس ارزشمندی لذت می برند.

تیپ شخصیتی ESFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای احساسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESFJ در دسته گروه های مدیریت و تجارت، مراقبت های بهداشتی، آموزش و خدمات اجتماعی قرار می گیرند.

3- تیپ شخصیتی ESFP

تیپ شخصیتی ESFP به افراد علاقه مند است و تجارب خود را به طور کلی در روابط متمرکز می کند. آنها علاقه واقعی به دیگران دارند و برای ایجاد هماهنگی، همدلی و حمایت از زندگی مردم ممکن است برخی از هنجارها و قوانین را دوست نداشته بایند.

تیپ شخصیتی ESFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S=به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESFP‌ در دسته گروه های آموزشی و اجتماعی، بهداشت و سلامت، تفریحات و سرگرمی، فروش و خدمات قرار می گیرند.

4- تیپ شخصیتی ISTJ

تیپ شخصیتی  ISTJ فردگرا و جدی بوده و دوست دارند با برنامه به اهداف خود برسند. تمرکز، اراده و پایداری نمونه ای از رویکرد ISTJ برای کار و زندگی است. خودانگیختگی و انعطاف پذیری برای تیپ شخصیتی  ISTJ اهمیت کمتری دارد.

 تیپ شخصیتی ISTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISTJ در دسته گروه های تجارت و مدیریت، خدمات دولتی، سرمایه گذاری، تکنولوژی و صنایع قرار می گیرد.

5- تیپ شخصیتی ISTP

تیپ شخصیتی ISTP یکی از پیچیده ترین انواع کاراکترها است. ISTP ها صرفاً توسط چالش ها برانگیخته می شوند و این مشخص می کند که آنها زمانی درگیر مسائل می شوند که پای موضوع بزرگی در میان باشد. آنها در مواقع بحرانی در بهترین حالت به سر می برند ، زیرا به آماده سازی بسیار کمی نیاز دارند و قادر به تعقیب مسائل بدون مقدمه و اقدام برای حل مشکلات یا مقابله با بحران ها هستند.

تیپ شخصیتی ISTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISTP در دسته گروه های خدمات اجتماعی، تکنولوژی اطلاعات، تجارت و صنایع قرار می گیرند.

6- تیپ شخصیتی ISFJ

تیپ های شخصیتی ISFJ بسیار وظیفه شناس، سخت کوش، وفادار و فداکار به مردم، سازمان ها و گروه ها هستند. هنگامی که به آنها کاری واگذار می شود، نقش های خود را بسیار جدی می گیرند. ISFJ واقعیت ها را به خوبی دیده و با دقت باورنکردنی به جزئیات مسائل اهمیت می دهد.

تیپ شخصیتی ISFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای احساسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISFJ در دسته گروه های مراقبت بهداشتی و اجتماعی، آموزش، تجارت، صنایع و هنر قرار می گیرند.

7- تیپ شخصیتی ENFP

نوع شخصیت ENFP در قلب مردم جا دارد. آن ها با آینده نگری خود اغلب چیزهایی را می بینند که دیگران از دیدن آن ناتوانند. گاهی اوقات ENFP ممکن است در ثابت ماندن، اولویت بندی و تمرکز بر وظیفه پیش رو مشکل داشته باشد، به خصوص اگر پای چیز جالب تری در میان باشد.

تیپ شخصیتی ENFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E = به معنای برونگرا (Extraverted)

N = به معنای شهودی (iNtuitive)

F = به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ENFP در دسته گروه هنر، نویسندگی و طراحی، آموزش، مشاوره، پرورشی، تجارت قرار می گیرد.

8-  تیپ شخصیتی INTP

تیپ شخصیتی INTP نسبتاً نادر است و تنها سه درصد از جمعیت را شامل می‌شود که قطعاً خبر خوبی برای آنها است چرا که هیچ چیزی به اندازه “رایج بودن” باعث نارضایتی آنها نمی‌شود. INTP ها به نوآوری و خلاقیت، دیدگاه منحصر به فرد و عقل نیرومند خود مباهات می‌کنند. آنها که معمولاً به‌عنوان فیلسوف، متفکر، یا استاد رؤیاپرداز شناخته می‌شوند، مسئول بسیاری از اکتشافات علمی در طول تاریخ بوده‌اند.

تیپ شخصیتی INTP در تست MBTI از نظر فکری کنجکاو است و توانایی نظری و پیچیده ای دارد. آنها کارهایی را که به درستی انجام می شود دوست دارند و دارای استانداردهای بسیار بالایی هستند. این افراد به جزئیات بسیار اهمیت داده و کمال گرایی شان باعث می شود کارها را به تعویق بیندازند.

تیپ شخصیتی  INTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INTP در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی و علوم تجربی، تجارت و سرمایه گذاری، تکنولوژی، آموزش و تحقیق قرار می گیرد.

9- تیپ شخصیتی INFP

از نظر تیپ های شخصیتی INFP، زندگی سرشار از معنا و هدف است و ارزش های شخصی برای آنها بسیار مهم است. این بدان معناست که برای INFP ضروری است که اعتقادات و اعمال همیشه هماهنگ باشد. بعید است که INFP اقدامی انجام دهد که با اعتقاد قلبی او هماهنگ نباشد. این افراد تصمیمات شان مبتنی بر احساسات بوده و انعطاف پذیر زندگی می کنند.

تیپ شخصیتی INFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی INFP در دسته گروه های خلاقیت،هنر و طراحی، آموزش و فعالیت های اجتماعی، مذهبی، مراقبت های بهداشتی، کسب و کار و فناوری قرار می گیرد.

10 - تیپ شخصیتی INTJ

تیپ شخصیتی INTJ به‌ تنهایی در نوک قله قرار گرفته‌اند و یکی از کمیاب‌ترین و توانمندترین گونه‌های شخصیتی از حیث توانایی‌های استراتژیک هستند و به‌خوبی از این امر آگاهند. INTJ ها تنها دو درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند و زنان این گونه شخصیتی بسیار نادر هستند و فقط 0.8% جمعیت را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل اغلب اوقات پیدا کردن افراد همفکر که قادر باشند با روشن‌اندیشی بی حد و حصر و مانورهای شطرنج‌وار آنها برابری کنند کار دشواری است. افراد دارای شخصیت INTJ اهل تخیل و در عین حال قاطع و بلندپرواز و باز در عین حال گوشه‌گیر و به شکلی شگفت‌آور کنجکاو هستند، اما انرژی خود را بیهوده هدر نمی‌دهند.

شخصیت INTJ شخصیتهای خیالی، خلاق و از نظر فکری کنجکاو هستند. آن ها می توانند مشکلات و داده های پیچیده را سریع تجزیه و تحلیل کرده و به راه حل هایی برسند. این افراد استانداردهای بالایی را برای خود و دیگران تعیین می کنند. به همین دلیل نزدیک شدن به INTJ مدتی طول می کشد.

تیپ شخصیتی INTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INTJ در دسته گروه های هنر و علوم انسانی،  کسب و کار و فناوری، تجارت و سرمایه گذاری،  آموزش ، مشاغل حقوقی و سیاسی، بهداشت و درمان قرار می گیرد.

11- تیپ شخصیتی INFJ

تیپ شخصیتی INFJ ترجیح می دهد از کانون توجهات دور باشد، برای حفظ هماهنگی در پشت صحنه طولانی و سخت کار خواهد کرد. آن ها از نظر فکری و روحی نیز کاملاً مستقل هستند و در دفاع از حقوق انسان ها صریح می باشند.

تیپ شخصیتی INFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I = به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای حسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی INFJ در دسته گروه های آموزش و خدمات اجتماعی، هنر، نویسندگی و طراحی، مذهبی، مراقبت های بهداشتی و تجارت قرارمی گیرد.

12- تیپ شخصیتی ENTJ

ENTJ ها سازمان یافته، با اراده بالا، عزم راسخ و نیاز شدید برای پیگیری اهداف شان هستند. ENTJ ها با اعتماد به نفس، مقتدر و در کل رهبران خوبی می باشند. این افراد در شرایطی که سازماندهی و مأموریت نیروها را می طلبد، به درستی عمل می کنند. تمایل آنها برای انجام کار، حرکت در کوتاهترین بازه زمانی ممکن و استفاده از سریعترین مسیر ممکن است.

تیپ شخصیتی ENTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ENTJ در دسته گروه های تجارت و مدیریت،  مهندسی و تکنولوژی، مشاوره و تدریس، سرمایه گذاری قرار می گیرد.

13- تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP در لحظه زندگی کرده و لذت واقعی را در فعالیت های حسی و عملی مانند نقاشی یا صنایع دستی پیدا می کند.  برنامه ریزی برای شخصیت  ISFP اهمیت کمتری دارد، چرا که آنها ترجیح می دهند همیشه کارهایی را که دوست دارند انجام دهند. تیپ شخصیتی ISFP به ندرت رهبر خواهد بود، زیرا ترجیح می دهد در پشت صحنه بماند، مشاهده کند، درک کند و بسیار کم بگوید.

 ISFP ساکت، درون نگر و مهربان است. هماهنگی و احترام به ارزش ها برای آنها بسیار مهم است. و اگرچه ایجاد اعتماد در آن ها مدتی طول می کشد، اما یک دوست محکم و قابل اعتماد خواهد بود. بله، شناخت واقعی ارزشهای درونی ISFP مدتی طول می کشد، اما پاداش جلب اعتمادشان یک دوست برای زندگی خواهد بود، دوستی که به طور فعالانه مشکلات را پیش بینی می کند و بی سر و صدا از شما حمایت خواهد کرد.

تیپ شخصیتی ISFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I = به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای حسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISFP در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی، علوم و تکنولوژی، هنرو صنایع خاص قرار می گیرد.

14 - تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی  ENTP جذاب و سرگرم کننده است. آن ها دارای مجموعه ای از ایده های جدید و روش های خلاقانه انجام کارها هستند. این افراد انعطاف پذیر و دارای ذهنی باز هستند . ENTP ها حتی در سخت ترین شرایط نیز فرصت ها را می بینند.

تیپ شخصیتی ENTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E=  به معنای برونگرا (Extraverted)

N=  به معنای شهودی (iNtuitive)

T=  به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ENTP در دسته گروه تجارت، ورزش، هنر و سرگرمی، برنامه ریزی های استراتژیکی، تحقیق و جستجو قرار می گیرد.

15- تیپ شخصیتی  ESTJ

تیپ شخصیتی ESTJ سازمان دهنده های خوبی هستند و دوست دارند کارها را به درستی انجام دهند. آنها حقایق ، ارقام، برنامه ها و رویه ها را ترجیح می دهد. نقطه قوت شخصیت ESTJ تمایل و توانایی برای اتخاذ موضع قاطع، مسئولیت پذیری و انجام دقیق کارها است، که باعث می شود رهبرانی “طبیعی” باشند که دیگران به راحتی از آنها پیروی می کنند.

تیپ شخصیتی ESTJ خلاصه چهار کلمه زیر است.

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESTJ در دسته گروه اجرایی و فروش، صنایع، مدیریت، مشاغل خاص و حرفه ای قرار می گیرد.

16- تیپ شخصیتی ESTP

تیپ شخصیتی ESTP دائما با ذوق و انرژی واقعی خود را در فعالیت های اجتماعی، شرایط دشوار و پروژه ها درگیر می کند. رویاپردازی  برای آنها مناسب نیست، چرا که ترجیح می دهند به میدان عمل وارد شده و ببینند چه اتفاقی می افتد. شخصیت ESTP  فقط در فعالیت هایی که به آن ها علاقه مند هستند خیلی طولانی و سخت کار می کنند.

تیپ شخصیتی ESTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مسیر‌های شغلی تیپ شخصیتی ESTP در دسته گروه های تجارت و سرمایه گذاری، خدمات، سرگرمی و صنایع قرار می گیرد.

چرا تست معتبر MBTI ابزاری مهم برای ارزیابی شخصیت است؟

تست MBTI یکی از ساده ترین و در عین حال کامل ترین آزمون های شخصیت موجود می باشد.  تست معتبر MBTI اطلاعات جامعی از ابعاد مختلف شخصیت در اختیار شما می گذارد و شما را به بینش خوبی درباره خودتان و یا شخص مورد نظرتان (مثلا کارمند یا پارتنر شما) می رساند.

بنیاد مایرز بریگز تصریح کرده است که همه انواع شخصیت با هم برابر هستند و هر یک از این تیپ های شخصیتی دارای ارزش های مخصوص به خود هستند. هدف از این آزمون دستیابی به شناخت بهتر نسبت به خود یا دیگران است. این شناخت می تواند برای انتخاب بهتر رشته تحصیلی، شغل، ازدواج، استخدام کارمند و … به شما کمک کند.

کاربرد تست mbti

تست mbti  کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلف دارد. تعدادی از این کاربردها را با هم مرور می کنیم. 

تست MBTI برای شخصیت شناسی:

تست MBTI برای شخصیت شناسی واقعا کاربردی بوده و یک ابزار عالی برای شناختن خود و ویژگی هایمان است. این آزمون کمک می کند با آشنایی با ویژگی های شخصیتیمان در زمینه های مختلف انتخاب های بهتری داشته باشیم.

تست MBTI برای ازدواج:

یکی از کاربردهای تست MBTI برای ازدواج و در  مشاوره های پیش از ازدواج است. این تست شناخت خوبی از ویژگی های خود و پارتنرمان به ما می دهد. و کمک می کند تصمیم درست تری در زمینه روابط عاشقانه و ازدواج خود بگیریم.

تست انتخاب شغل MBTI:

یک کابرد دیگر تست MBTI برای انتخاب شغل و یا استخدام کارمند است. شما با شناختن ویژگی های شخصیتی خود می توانید شغلی انتخاب کنید که با شما بیشتر سازگار باشد. از طرفی کارفرماها هم با کمک این تست می توانند افرادی را برای نقش های شغلی انتخاب کنند که برای آن شغل مناسب ترند

تستMBTI برای انتخاب رشته:

تست MBTI برای انتخاب رشته متوسطه و یا دانشگاه بسیار مفید است. این تست شناخت خوبی از توانایی ها و ویزگی های شخصیتی شما به دست می دهد و می تواند کمک کند در این زمینه تصمیم درست تری بگیرید.

ویژگی‌های تست MBTI بزرگسال

معرفی تست MBTI

تست MBTI یکی از تست های شخصیت شناسی است که توسط ایزابل مایرز و کاترین بریگز طراحی شده است. این تست بر اساس نظریات یونگ در مورد شخصیت و برخی تحقیقات حوزه شخصیت شناسی طراحی شده و یکی از معتبرترین و بهترین تست های روان سنجی است که در حوزه های مختلف روانشناختی از جمله خودشناسی و ارتقاء توانمندی روانی، استعدادیابی، مشاوره شغلی و انتخاب شغل مناسب، مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته،  مشاوره خانواده و مشکلات بین فردی، مشاوره عشق و ازدواج،  پژوهش ها و مطالعات علمی کاربرد دارد.

آزمون MBTI چگونه ابداع شد؟

این پرسشنامه ریشه در اوایل قرن بیستم دارد. به عبارت دیگر، در بحبوحه جنگ جهانی دوم این ایده مطرح شد که افراد باید در کار خود به بالاترین سرعت و بهره وری برسند. در این میان دو مشکل وجود داشت که ایزابل بریگز مایرز باید آنها را حل می کرد. اول اینکه در واگذاری کارها به افراد تبعیض وجود داشت و دومین مشکل این بود که بعضی افراد بخاطر میهن پرستی کاری را قبول کرده بودند و ممکن بود از پس آن کار بر نیایند. مایرز به عنوان یک روانشناس معتقد بود که اگر افراد خود و دیگران را بهتر بشناسند، بسیاری از تبعیضات و اشتباهات در استخدام ها حل خواهد شد.  بدین ترتیب، با استفاده از نظریه‌های کارل گوستاو یونگ (روان‌پزشک سوئیسی) و به کمک مادر خود (کاترین کوک بریگز) و برخی دیگر تست مایرز بریگز را طراحی و اجرا کرد. شیوه امروزی تست MBTI برای اولین بار 1962 ارائه شد.

ویژگی‌های پرسشنامه MBTI

آزمون MBTI به چهار بعد اصلی شخصیت توجه دارد و افراد را در 16 تیپ شخصیتی مختلف دسته‌بندی می‌کند. در این آزمون، ابتدا 4 جنبه از شخصیت با توجه به پاسخ به سوالات مورد ارزیابی قرار می گیرد. برخی ویژگی های پرسشنامه MBTI که ابعاد شخصیتی انسان توجه دارند، عبارتند از:

- برون‌گرایی (E) و درون‌گرایی (I): نحوه تعامل فرد با دنیای بیرون و درون

برون‌گرایی و درون‌گرایی، اولین بار توسط یونگ در تئوری انواع شخصیت بررسی شد. یونگ از این اصطلاحات، به‌عنوان روشی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطرف‌شان استفاده کرد. این جنبه از تست MBTI مشخص کننده منبع انرژی افراد از دنیای اطرافشان است و چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیا را نشان می دهد.

  • برونگرا: این افراد “بیرونی” هستند و تمایل به عمل گرا بودن دارند، از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و بعد از گذراندن وقت با دیگران احساس انرژی می کنند.
  • درونگرا: این افراد متمایل به سمت “درون“ هستند و تمایل دارند که به فکر کردن بپردازند. از تعامل های اجتماعی عمیق و معنادار لذت ببرند.

البته همه ما تا حدودی برون گرایی و درون گرایی را در صحنه زندگی به نمایش می گذاریم، اما در بیشتر ما یک جنبه غالب بوده و یا اولویت بیشتری دارد.

- حسی (S) و شهودی (N): نحوه جمع‌آوری اطلاعات

این جنبه از تست MBTI انواع اطلاعاتی که افراد بیشتر متوجه می شوند، دریافت می کنند و به خاطر می سپارند را مشخص می کند. می توان گفت این بخش مشخص می کند چگونه افراد اطلاعات خود را از محیط جمع آوری می کنند.

  • شهودی: کسانی که “شهود” را ترجیح می دهند، بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر درباره مسائل و جنبه های انتزاعی لذت می برند.
  • حسی: افرادی که “حسی” هستند توجه زیادی به واقعیت دارند، به ویژه به آنچه می توانند از حواس پنجگانه خود درک نمایند. آنها تمایل دارند که روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز کنند و از تجربه عینی لذت ببرند.

- فکری (T) و احساسی (F): نحوه تصمیم‌گیری

این بخش به نحوه تصمیم گیری افراد براساس اطلاعاتی که از عملکردهای حسی یا شهودشان جمع آوری می شود، متمرکز شده است.

  • منطقی: افرادی که “تفکر” را ترجیح می دهند، بیشتر بر واقعیت ها و داده های عینی تأکید می کنند. آنها هنگام تصمیم گیری گزینه های سازگار، منطقی و غیر فردی را در نظر می گیرند.
  • احساسی: کسانی که سبک “احساسی” دارند، در تصمیم گیری به هنگام رسیدن به نتیجه به احتمال زیاد افراد و احساسات را در نظر می گیرند.

- قضاوتی (J) و ادراکی (P): نحوه سازماندهی زندگی

این جنبه از تست MBTI مشخص می کند که چگونه فرد اقدام می نماید میکند و شامل چگونگی تمایل مردم به مقابله با جهان است. در واقع این مورد بیشتر به سبک زندگی افراد اشاره دارد.

  •  قضاوتی: کسانی که به سمت “قضاوت” تمایل دارند، ساختار و تصمیمات محکم را ترجیح می دهند. آن ها منظم بوده و ساختار و چارچوب را ترجیح می دهند.
  • ادراکی: افرادی که بر اساس “ادراک” عمل می کنند، بازتر، انعطاف پذیر و سازگار تر هستند. این دو گرایش با مقیاسهای دیگر تعامل دارند.

 افراد با توجه به میزان نمراتی که از این 8 ویژگی کسب می کنند، در یکی از 16 تیپ شخصیتی قرار می گیرند. 

تیپ های شخصیتی تست اصلی MBTI

 تست MBTI اینگونه است که پس از سنجش نمرات فرد در چهار جفت صفت، می توان نوع شخصیت را با یک کد چهار حرفی نشان داد. در این صورت ۱۶ حالت شخصیتی ایجاد می شود که در شکل زیر هر کدام مشخص شده اند:  

تست MBTI

1- تیپ شخصیتی ENFJ

تیپ شخصیتی ENFJ بین 16 شخصیت، افرادی کاریزماتیک و کارآفرین هستند. ENFJ ها معمولاً به رویاهای خود اعتقاد دارند و خود را به عنوان یار و یاور می بینند. آنها تصاویر کلان را می بینند. آنها تمرکز شان گسترده است. برخی می توانند تعداد شگفت انگیزی مسئولیت  یا پروژه را به طور همزمان به نتیجه برسانند.

تیپ شخصیتی ENFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

 E= به معنای برونگرا

 N= به معنای شهودی

 F= به معنای احساسی

 j= به معنای قضاوتگر

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ENFJ در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی، ارتباطات، آموزش و تجارت قرار می گیرند.

2- تیپ شخصیتی  ESFJ

تیپ شخصیتی ESFJ عملگرا بوده و این ویژگی به آنها کمک می کند راه حل های خوبی برای مسائل مردم پیدا کنند. آنها در انجام کمک به دیگران سخت تلاش خواهند کرد زیرا به طور طبیعی به نیازهای اطرافیان خود معطوف هستند. آنها از بودن در گروه ها و احساس ارزشمندی لذت می برند.

تیپ شخصیتی ESFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای احساسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESFJ در دسته گروه های مدیریت و تجارت، مراقبت های بهداشتی، آموزش و خدمات اجتماعی قرار می گیرند.

3- تیپ شخصیتی ESFP

تیپ شخصیتی ESFP به افراد علاقه مند است و تجارب خود را به طور کلی در روابط متمرکز می کند. آنها علاقه واقعی به دیگران دارند و برای ایجاد هماهنگی، همدلی و حمایت از زندگی مردم ممکن است برخی از هنجارها و قوانین را دوست نداشته بایند.

تیپ شخصیتی ESFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S=به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESFP‌ در دسته گروه های آموزشی و اجتماعی، بهداشت و سلامت، تفریحات و سرگرمی، فروش و خدمات قرار می گیرند.

4- تیپ شخصیتی ISTJ

تیپ شخصیتی  ISTJ فردگرا و جدی بوده و دوست دارند با برنامه به اهداف خود برسند. تمرکز، اراده و پایداری نمونه ای از رویکرد ISTJ برای کار و زندگی است. خودانگیختگی و انعطاف پذیری برای تیپ شخصیتی  ISTJ اهمیت کمتری دارد.

 تیپ شخصیتی ISTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISTJ در دسته گروه های تجارت و مدیریت، خدمات دولتی، سرمایه گذاری، تکنولوژی و صنایع قرار می گیرد.

5- تیپ شخصیتی ISTP

تیپ شخصیتی ISTP یکی از پیچیده ترین انواع کاراکترها است. ISTP ها صرفاً توسط چالش ها برانگیخته می شوند و این مشخص می کند که آنها زمانی درگیر مسائل می شوند که پای موضوع بزرگی در میان باشد. آنها در مواقع بحرانی در بهترین حالت به سر می برند ، زیرا به آماده سازی بسیار کمی نیاز دارند و قادر به تعقیب مسائل بدون مقدمه و اقدام برای حل مشکلات یا مقابله با بحران ها هستند.

تیپ شخصیتی ISTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISTP در دسته گروه های خدمات اجتماعی، تکنولوژی اطلاعات، تجارت و صنایع قرار می گیرند.

6- تیپ شخصیتی ISFJ

تیپ های شخصیتی ISFJ بسیار وظیفه شناس، سخت کوش، وفادار و فداکار به مردم، سازمان ها و گروه ها هستند. هنگامی که به آنها کاری واگذار می شود، نقش های خود را بسیار جدی می گیرند. ISFJ واقعیت ها را به خوبی دیده و با دقت باورنکردنی به جزئیات مسائل اهمیت می دهد.

تیپ شخصیتی ISFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای احساسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISFJ در دسته گروه های مراقبت بهداشتی و اجتماعی، آموزش، تجارت، صنایع و هنر قرار می گیرند.

7- تیپ شخصیتی ENFP

نوع شخصیت ENFP در قلب مردم جا دارد. آن ها با آینده نگری خود اغلب چیزهایی را می بینند که دیگران از دیدن آن ناتوانند. گاهی اوقات ENFP ممکن است در ثابت ماندن، اولویت بندی و تمرکز بر وظیفه پیش رو مشکل داشته باشد، به خصوص اگر پای چیز جالب تری در میان باشد.

تیپ شخصیتی ENFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E = به معنای برونگرا (Extraverted)

N = به معنای شهودی (iNtuitive)

F = به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ENFP در دسته گروه هنر، نویسندگی و طراحی، آموزش، مشاوره، پرورشی، تجارت قرار می گیرد.

8-  تیپ شخصیتی INTP

تیپ شخصیتی INTP نسبتاً نادر است و تنها سه درصد از جمعیت را شامل می‌شود که قطعاً خبر خوبی برای آنها است چرا که هیچ چیزی به اندازه “رایج بودن” باعث نارضایتی آنها نمی‌شود. INTP ها به نوآوری و خلاقیت، دیدگاه منحصر به فرد و عقل نیرومند خود مباهات می‌کنند. آنها که معمولاً به‌عنوان فیلسوف، متفکر، یا استاد رؤیاپرداز شناخته می‌شوند، مسئول بسیاری از اکتشافات علمی در طول تاریخ بوده‌اند.

تیپ شخصیتی INTP در تست MBTI از نظر فکری کنجکاو است و توانایی نظری و پیچیده ای دارد. آنها کارهایی را که به درستی انجام می شود دوست دارند و دارای استانداردهای بسیار بالایی هستند. این افراد به جزئیات بسیار اهمیت داده و کمال گرایی شان باعث می شود کارها را به تعویق بیندازند.

تیپ شخصیتی  INTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INTP در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی و علوم تجربی، تجارت و سرمایه گذاری، تکنولوژی، آموزش و تحقیق قرار می گیرد.

9- تیپ شخصیتی INFP

از نظر تیپ های شخصیتی INFP، زندگی سرشار از معنا و هدف است و ارزش های شخصی برای آنها بسیار مهم است. این بدان معناست که برای INFP ضروری است که اعتقادات و اعمال همیشه هماهنگ باشد. بعید است که INFP اقدامی انجام دهد که با اعتقاد قلبی او هماهنگ نباشد. این افراد تصمیمات شان مبتنی بر احساسات بوده و انعطاف پذیر زندگی می کنند.

تیپ شخصیتی INFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای احساسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی INFP در دسته گروه های خلاقیت،هنر و طراحی، آموزش و فعالیت های اجتماعی، مذهبی، مراقبت های بهداشتی، کسب و کار و فناوری قرار می گیرد.

10 - تیپ شخصیتی INTJ

تیپ شخصیتی INTJ به‌ تنهایی در نوک قله قرار گرفته‌اند و یکی از کمیاب‌ترین و توانمندترین گونه‌های شخصیتی از حیث توانایی‌های استراتژیک هستند و به‌خوبی از این امر آگاهند. INTJ ها تنها دو درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند و زنان این گونه شخصیتی بسیار نادر هستند و فقط 0.8% جمعیت را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل اغلب اوقات پیدا کردن افراد همفکر که قادر باشند با روشن‌اندیشی بی حد و حصر و مانورهای شطرنج‌وار آنها برابری کنند کار دشواری است. افراد دارای شخصیت INTJ اهل تخیل و در عین حال قاطع و بلندپرواز و باز در عین حال گوشه‌گیر و به شکلی شگفت‌آور کنجکاو هستند، اما انرژی خود را بیهوده هدر نمی‌دهند.

شخصیت INTJ شخصیتهای خیالی، خلاق و از نظر فکری کنجکاو هستند. آن ها می توانند مشکلات و داده های پیچیده را سریع تجزیه و تحلیل کرده و به راه حل هایی برسند. این افراد استانداردهای بالایی را برای خود و دیگران تعیین می کنند. به همین دلیل نزدیک شدن به INTJ مدتی طول می کشد.

تیپ شخصیتی INTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I= به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی INTJ در دسته گروه های هنر و علوم انسانی،  کسب و کار و فناوری، تجارت و سرمایه گذاری،  آموزش ، مشاغل حقوقی و سیاسی، بهداشت و درمان قرار می گیرد.

11- تیپ شخصیتی INFJ

تیپ شخصیتی INFJ ترجیح می دهد از کانون توجهات دور باشد، برای حفظ هماهنگی در پشت صحنه طولانی و سخت کار خواهد کرد. آن ها از نظر فکری و روحی نیز کاملاً مستقل هستند و در دفاع از حقوق انسان ها صریح می باشند.

تیپ شخصیتی INFJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

I = به معنای درونگرا (Introverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

F= به معنای حسی (Feeling)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی INFJ در دسته گروه های آموزش و خدمات اجتماعی، هنر، نویسندگی و طراحی، مذهبی، مراقبت های بهداشتی و تجارت قرارمی گیرد.

12- تیپ شخصیتی ENTJ

ENTJ ها سازمان یافته، با اراده بالا، عزم راسخ و نیاز شدید برای پیگیری اهداف شان هستند. ENTJ ها با اعتماد به نفس، مقتدر و در کل رهبران خوبی می باشند. این افراد در شرایطی که سازماندهی و مأموریت نیروها را می طلبد، به درستی عمل می کنند. تمایل آنها برای انجام کار، حرکت در کوتاهترین بازه زمانی ممکن و استفاده از سریعترین مسیر ممکن است.

تیپ شخصیتی ENTJ خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

N= به معنای شهودی (iNtuitive)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ENTJ در دسته گروه های تجارت و مدیریت،  مهندسی و تکنولوژی، مشاوره و تدریس، سرمایه گذاری قرار می گیرد.

13- تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ISFP در لحظه زندگی کرده و لذت واقعی را در فعالیت های حسی و عملی مانند نقاشی یا صنایع دستی پیدا می کند.  برنامه ریزی برای شخصیت  ISFP اهمیت کمتری دارد، چرا که آنها ترجیح می دهند همیشه کارهایی را که دوست دارند انجام دهند. تیپ شخصیتی ISFP به ندرت رهبر خواهد بود، زیرا ترجیح می دهد در پشت صحنه بماند، مشاهده کند، درک کند و بسیار کم بگوید.

 ISFP ساکت، درون نگر و مهربان است. هماهنگی و احترام به ارزش ها برای آنها بسیار مهم است. و اگرچه ایجاد اعتماد در آن ها مدتی طول می کشد، اما یک دوست محکم و قابل اعتماد خواهد بود. بله، شناخت واقعی ارزشهای درونی ISFP مدتی طول می کشد، اما پاداش جلب اعتمادشان یک دوست برای زندگی خواهد بود، دوستی که به طور فعالانه مشکلات را پیش بینی می کند و بی سر و صدا از شما حمایت خواهد کرد.

تیپ شخصیتی ISFP خلاصه چهار کلمه زیر است:

I = به معنای درونگرا (Introverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

F= به معنای حسی (Feeling)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ISFP در دسته گروه های مراقبت های بهداشتی، علوم و تکنولوژی، هنرو صنایع خاص قرار می گیرد.

14 - تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی  ENTP جذاب و سرگرم کننده است. آن ها دارای مجموعه ای از ایده های جدید و روش های خلاقانه انجام کارها هستند. این افراد انعطاف پذیر و دارای ذهنی باز هستند . ENTP ها حتی در سخت ترین شرایط نیز فرصت ها را می بینند.

تیپ شخصیتی ENTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E=  به معنای برونگرا (Extraverted)

N=  به معنای شهودی (iNtuitive)

T=  به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیتی ENTP در دسته گروه تجارت، ورزش، هنر و سرگرمی، برنامه ریزی های استراتژیکی، تحقیق و جستجو قرار می گیرد.

15- تیپ شخصیتی  ESTJ

تیپ شخصیتی ESTJ سازمان دهنده های خوبی هستند و دوست دارند کارها را به درستی انجام دهند. آنها حقایق ، ارقام، برنامه ها و رویه ها را ترجیح می دهد. نقطه قوت شخصیت ESTJ تمایل و توانایی برای اتخاذ موضع قاطع، مسئولیت پذیری و انجام دقیق کارها است، که باعث می شود رهبرانی “طبیعی” باشند که دیگران به راحتی از آنها پیروی می کنند.

تیپ شخصیتی ESTJ خلاصه چهار کلمه زیر است.

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

J= به معنای قضاوتی (Judging)

مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ESTJ در دسته گروه اجرایی و فروش، صنایع، مدیریت، مشاغل خاص و حرفه ای قرار می گیرد.

16- تیپ شخصیتی ESTP

تیپ شخصیتی ESTP دائما با ذوق و انرژی واقعی خود را در فعالیت های اجتماعی، شرایط دشوار و پروژه ها درگیر می کند. رویاپردازی  برای آنها مناسب نیست، چرا که ترجیح می دهند به میدان عمل وارد شده و ببینند چه اتفاقی می افتد. شخصیت ESTP  فقط در فعالیت هایی که به آن ها علاقه مند هستند خیلی طولانی و سخت کار می کنند.

تیپ شخصیتی ESTP خلاصه چهار کلمه زیر است:

E= به معنای برونگرا (Extraverted)

S= به معنای حسی (Sensing)

T= به معنای منطقی (Thinking)

P= به معنای ادراکی (Perceiving)

مسیر‌های شغلی تیپ شخصیتی ESTP در دسته گروه های تجارت و سرمایه گذاری، خدمات، سرگرمی و صنایع قرار می گیرد.

چرا تست معتبر MBTI ابزاری مهم برای ارزیابی شخصیت است؟

تست MBTI یکی از ساده ترین و در عین حال کامل ترین آزمون های شخصیت موجود می باشد.  تست معتبر MBTI اطلاعات جامعی از ابعاد مختلف شخصیت در اختیار شما می گذارد و شما را به بینش خوبی درباره خودتان و یا شخص مورد نظرتان (مثلا کارمند یا پارتنر شما) می رساند.

بنیاد مایرز بریگز تصریح کرده است که همه انواع شخصیت با هم برابر هستند و هر یک از این تیپ های شخصیتی دارای ارزش های مخصوص به خود هستند. هدف از این آزمون دستیابی به شناخت بهتر نسبت به خود یا دیگران است. این شناخت می تواند برای انتخاب بهتر رشته تحصیلی، شغل، ازدواج، استخدام کارمند و … به شما کمک کند.

کاربرد تست mbti

تست mbti  کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلف دارد. تعدادی از این کاربردها را با هم مرور می کنیم. 

تست MBTI برای شخصیت شناسی:

تست MBTI برای شخصیت شناسی واقعا کاربردی بوده و یک ابزار عالی برای شناختن خود و ویژگی هایمان است. این آزمون کمک می کند با آشنایی با ویژگی های شخصیتیمان در زمینه های مختلف انتخاب های بهتری داشته باشیم.

تست MBTI برای ازدواج:

یکی از کاربردهای تست MBTI برای ازدواج و در  مشاوره های پیش از ازدواج است. این تست شناخت خوبی از ویژگی های خود و پارتنرمان به ما می دهد. و کمک می کند تصمیم درست تری در زمینه روابط عاشقانه و ازدواج خود بگیریم.

تست انتخاب شغل MBTI:

یک کابرد دیگر تست MBTI برای انتخاب شغل و یا استخدام کارمند است. شما با شناختن ویژگی های شخصیتی خود می توانید شغلی انتخاب کنید که با شما بیشتر سازگار باشد. از طرفی کارفرماها هم با کمک این تست می توانند افرادی را برای نقش های شغلی انتخاب کنند که برای آن شغل مناسب ترند

تستMBTI برای انتخاب رشته:

تست MBTI برای انتخاب رشته متوسطه و یا دانشگاه بسیار مفید است. این تست شناخت خوبی از توانایی ها و ویزگی های شخصیتی شما به دست می دهد و می تواند کمک کند در این زمینه تصمیم درست تری بگیرید.

سر تیتر
سر تیتر2
عنوان
نمونه
عنوان
نمونه
عنوان
نمونه
تست MBTI بزرگسال
شروع آزمون

محبوب‌ترین آزمون‌های روانشناختی نیکارو

با انجام این آزمون‌ها می‌توانید درک بهتر و دقیق‌تری از خود پیدا کنید و در مسیر رشد فردی گام بردارید.

همین الان شروع کن!

شما می‌توانید قبل از خرید بسته ارزیابی و یا پرداخت هزینه، تفاوت ارزیابی‌ شناختی و مزیت آن را با ارزیابی‌های رایج ببینید و با خیال آسوده انتخاب کنید.